Intr-o perioada in care deopotriva supermarketurile, dar si brutariile traditionale, ofera spre vanzare paine de o calitate indoielnica, al carei continut include, de cele mai multe ori, numeroase premixuri si E-uri (si, in plus, are la baza produse congelate), este de inteles orientarea catre brutariile artizanale, care pregatesc paine proaspata si produse de panificatie de calitate, cu faina de origine controlata, cu unt fratuzesc ori cu maia in loc de drojdie.
Si, daca painea alba are numeroase contraindicatii (indice glicemic ridicat, impiedicarea digestiei, cresterea colesterolului LDL si a grasimii abdominale), painea integrala si cea cu maia vine cu o serie de beneficii (previne cancerul tubului digestiv, constipatia si colita, previne diabetul, duce la scadere in greutate). Asadar, cateva observatii intemeiate pentru a include in consumul zilnic paine de calitate, motiv bun pentru a va prezenta in continuare cinci recomandari faine de brutarii artizanale din Bucuresti, locuri pe care le-am testat si vi le propunem cu drag. BONUS: Fiecare dintre aceste brutarii au o serie de produse de patiserie (dulci sau sarate) care sunt DE-LI-CIOA-SE! Va povestim de ele mai jos.
Brutaria Artizanala MIEZ
Andreea Caretu a studiat teatrologia la Berlin, iar la intoarcerea in tara s-a reorientat spre o zona poate la fel de creativa. Ca orice afacere de succes, a inceput intr-un fost garaj, a participat la o serie de targuri de gastronomie, iar in 2016 a deschis in Piata Amzei una dintre cele mai apreciate brutarii din zona Romana
MIEZ reuneste o gama de produse de panificatie si patiserie -paine (toata cu maia), placinte (excelente, iar recent au un nou furnizor de lactate), croissante, cozonaci-, dar are si o mica zona de bacanie, unde veti regasi dulceturi de la Mica Ilinca, otet de la Cerbul Acru, sosuri de la Balls si vinuri de la Bolgiu. In functie de ziua din saptamana, sunt pregatite sortimente diferite de paine
Painea noastra preferata de la MIEZ: Painea cu prune si nuci
Deliciul nostru preferat de la MIEZ: Cruffins cu crema catalana (printre putinele locuri din tara unde veti regasi acest desert; fiind foarte dulce, poate fi impartit la doi).
Unde se afla MIEZ: Strada Piata Amzei, nr. 10
Detalii suplimentare regasiti pe website
De departe cea mai bună brutărie artizanală din București! Ajung în zonă de 2 ori pe săptămână și nu uit niciodată să iau pâine de aici.Mircea, Google Reviews
Brutaria Artizanala PAIN PLAISIR
Irina Stanescu visa in adolescenta sa fie diplomat, dar, dupa cursuri de bucatarie si de patiserie la bine-cunoscuta scoala pariziana Cordon Bleu, l-a intalnit pe Tom Rees, care facea paine, patiserie si cofetarie in restaurantul de 3 stele Michelin al celebrului Pierre Gagnaire. Astfel au fost puse bazele unui parteneriat ce avea sa duca la deschiderea unei dintre primele brutarii artizanale din Bucuresti, in 2013.
Pain Plaisir are un sortiment variat de paine (toata pregatita cu maia, de la bagheta traditionala pana la painea cu faina de hrisca), de patiserie si cofetarie (eclere, millefeuille, croissante) si de bacanie (dulceturi si vinuri)
Painea noastra preferata de la Pain Plaisir: Painea cu faina integrala de secara
Deliciul nostru preferat de la Pain Plaisir: Tortul “Noi Doi”, cu mai multe stratri de ciocolata, ideal pentru a fi impartit de indragosititi. De-asemenea, cu ceva timp in urma aveau in meniu si o amandina excelenta, cu faina de migdale.
Unde se afla Pain Plaisir: Doua locatii, una in zona Kiseleff, pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea 1, cealalta in zona Dorobanti, Intrarea Marcel Andreescu 3
Detalii suplimentare regasiti pe website
Pâinea lor are gust de pâine. Din aia făcută în casă de mama. Nu lipsește de pe masa noastră, mai ales că cei mici ar mânca-o non-stop dacă i-aș lăsa.Veronica, Google Reviews
Brutaria Artizanala GRAIN TRIP
Valentina Ion si Cristian Negoita vin din domenii ce nu au legatura cu zona HoReCa (IT si consultanta financiara), dar i-a unit pasiunea pentru painile lumii, mai ales dupa ce au citit din scoarta in scoarta una dintre cartile reprezentative din acest domeniu, “Local Breads” a lui Daniel Leader. Au studiat in detaliu domeniul si si-au pus la test creativitatea, rezultand retete excelente, precum painea frantuzeasca cu supa de ceapa si croissantul cu maia (care, dupa cum spun ei, este foarte dificil de realizat)
Grain Trip are unul dintre cele mai variate sortimente de paine (de-altfel, se si pozitioneaza drept “brutaria care te va purta in jurul lumii”, cu sortimente de paine din culturi precum Franta, Brazilia, SUA, Turcia sau Maroc). Toate produsele sunt pregatite 100% cu maia si sunt printre putinele brutarii artizanale care pregatesc si paine fara gluten. Sunt de altfel singurii din Romania ambasadori The Real Bread Campaign. Pe langa paine, veti regasi aici delicioase produse de patiserie, dar si cafea si o zona de bacanie cu dulceturi si lactate
Painea noastra preferata de la Grain Trip: Lipia cu unt (delicioasa, mai ales daca o incalziti putin!)
Deliciul nostru preferat de la Grain Trip: Spanakopita (ca deliciu sarat) si gogosile artizanale (aici am mancat cele mai bune gogosi din Bucuresti – ultimul exemplu fiind Bomboloni – gogosile cu soc, excelente!)
Unde se afla Grain Trip: in apropiere de Timpuri Noi, pe strada Nerva Traian, nr. 16
Detalii suplimentare regasiti pe website
Personal îndrăgostit de ceea ce face, produsele făcute de ei sunt de foarte bună calitate.Mihai, Google Reviews
Brutaria Artizanala CUPTORUL BRANCOVENESC
De la inconjurul lumii cu painea trecem la turul tarii in preparate de brutarie, cu oprire la Cuptorul Brancovenesc, una dintre brutariile cu paine romaneasca traditionala autentica, brutarie deschisa de Laura Cosoi si sotul ei.
La Cuptorul Brancovenesc veti regasi preparate variate de paine, dar si numeroase sortimente traditionale de placinta, biscuiti si cozonac. Produsele sunt pregatite in cuptor de lut, alimentat cu lemne.
Painea noastra preferata de la Cuptorul Brancovenesc: Painea integrala
Deliciul nostru preferat de la Cuptorul Brancovenesc: Placinta cu ciuperci
Unde se afla Cuptorul Brancovenesc: trei locatii, una in zona Dristor (strada Dristorului, 87), una in cadrul Centrului Comercial Orhideea (soseaua Orhideelor, 210) si una ce urmeaza a fi deschisa in apropiere de Piata Aviatorilor
Paine, placinte si alte specialitati cu gust autentic, coapte pe vatra. Un deliciu!Tibi, Google Reviews
Brutaria Artizanala MAMA PAN
Mama Pan este una dintre putinele brutarii sociale din Romania (prima fiind Brutaria Concordia), in cadrul acesteia lucrand mame singure sau care au peste doi copii in intretinere. Proiectul a fost infiintat in 2015 de catre Irina Sorescu, prin fonduri europene fiind fondat Centrul Parteneriat pentru Egalitate. Toate produsele au la baza exclusiv ingrediente naturale, fara aditivi sau arome artificiale, pe baza de maia. Proiectul primeste si donatii, in baza carora furnizeaza produse de brutarie si patiserie catre centrele de copii. Totodata, in cadrul brutariei sunt organizate periodic si ateliere pentru copii
Mama Pan are in meniu paine traditionala(cu numeroase sortimente, precum painea cu secara si seminte de chimen, painea alba cu negrilica, painea cu faina de orez si migdale), patiserie artizanala dulce si sarata, dar si paine si patiserie fara gluten
Painea noastra preferata de la Mama Pan: Painea cu faina de orez si migdale
Deliciul nostru preferat de la Mama Pan: Cornuletele cu maia cu umplutura de nuca si mini-briosele fara zahar
Unde se afla Mama Pan: pe strada Drumetului 2A se afla brutaria – comenzile pot fi trimise prin site (link mai jos). Produsele MamaPan se regasesc si la magazinele Sara Green Victoriei sau Pipera, Bacania Veche, Ilanplant, Ki-Life Natural
Detalii suplimentare regasiti pe website
Foarte prompti, chiar si in situatii de criza, produsele excelente. Cu siguranta voi reveni sa comand, cu toata increderea.Oana, Google Reviews
1 comment
foarte de ajutor! multumim! chiar cautam aceste brutarii cu paine buna.